Buiten de lijntjes - tackle je creativiteitsblokkades

In twee weken je plezier in creëren terug

Een unieke en hartverwarmende groepstraject waarin je met plezier de leukste projecten creëert en je voorgoed met je creatieve mindfucks afrekent.

Straal

Kom in beweging

Ik help je over de drempel

Bloei

Verras jezelf

Zo simpel kan het zijn!

raak afgestemd

Creatie = heilig

Lijn je uit met jouw essentie

Ik ben jouw creatieve verwonderwijzer

Creatievelingen zijn er in vele soorten en maten, ik herken mezelf het meest in de ietwat terughoudende, maar onder de oppervlakte vurig gepassioneerde maker met grote idealen en een erg gevoelige aard. Creatief sensitiefjes, noem ik ze.  En dat  zijn er behoorlijk wat, weet ik intussen. Uit eigen ervaring en door de vele mensen met wie ik heb gewerkt in mijn praktijk en de ontwikkelingstrajecten die ik heb gedaan, leerde ik dat  specifiek deze groep een  kenmerkende combinatie van obstakels kent. Misschien herken je je hierin?

 •  Je voelt dat Creatie een wezenlijk en cruciaal deel van je persoonlijkheid uitmaakt. En omdat die urgentie zo groot is, is de lat hoog om die missie waar te maken. 
 • Tegelijkertijd ben je  mega perfectionistisch, juist omdat er geen dikke olifantenhuid is om eventuele kritiek te bufferen. Als het perfect is, lijkt het gevaar van afwijzing kleiner. 
 • Het is lastig om te starten: Zolang het vel wit blijft, kan er niets misgaan. 
 • Omdat er zoveel vanaf hangt, kom je in een  "flight or freeze" respons en denk je niet meer helder over dat het eigenlijk gewoon heel leuk is om iets te maken.
 • Je hebt zoveel ideeën dat je niet weet waar je mee moet beginnen.
 • Als je dan al start, ben je snel afgeleid, omdat er iets of iemand buiten jou belangrijker lijkt dan wat je nu aan het doen bent. 
 • Je bent nog niet overtuigd van het nut van Creatie en investeert er dus geen tijd, geld en toewijding aan.  (Als je ouders dit hebben onderstreept, ervaar je dat dubbel)

Herken je één of meerdere punten? VOILA! Daar heb je je creatieve blokkade, die maakt dat je niet datgene gaat doen wat je zo graag doet.

Been there, done that,  got the T-shirt... en velen met mij. 

Na vele studies: de Kunstacademie, Beroepskunstenaar in de klas, Kunstzinnig dynamisch Coachen, de Illustratie Expeditie en een opleiding tot begeleider van familieopstellingen ben ik vele waardevolle inzichten en tools wijzer maar weet ik vooral dat jezelf continu willen verbeteren niet de heilige graal is. 

Krachtige, autonome, authentieke Creatie is niet af te meten aan kennis en werken volgens de regeltjes; de ware kracht zit JUIST in het vrije werk; het laten stromen van dat wat zich aandient, fouten durven maken (want die leveren zo vaak goud op!) en het heel dicht bij jezelf te houden. 

Creatie is een kwestie van jezelf weer durven te verwonderen en op ontdekkingstocht te gaan, liefst buiten de lijntjes, want dat is waar de wonderen zitten. 

Ik neem je graag mee op schatvinderij naar creatieve verwondering in mijn liefdevolle creatieve cursus met een spirituele laag:
"Buiten de lijntjes" 

spelendemens
De spelende mens - onze oorspronkelijke staat

Creative chick on a spiritual mission

Autonoom creëren gaat over iets wezenlijks. Dat is precies de reden waarom het spannend is om te beginnen. Tegelijkertijd is het voor ons soort mensen onmisbaar en doe je jezelf tekort door het géén plek in je leven te geven.

Mijn visie is: Er zit heling en kracht in autonome expressie; niet alleen voor jezelf, maar ik geloof ook echt dat het een van de poorten naar 'een nieuwe wereld' is. 

Creatie  heeft veel meer kracht en dimensies dan op het eerste oog waarneembaar zijn. Het is onlosmakelijk verbonden met iets groters en het is dé ultieme manier van je uitlijnen met je ware essentie. In plaats van je te vullen met externe, veelal platte,  INput, ga je de wereld mooier maken met geïnspireerde OUTput. 

Het is daarom mijn missie om zoveel mogelijk sensitieve creatieve dames in beweging te krijgen om vanuit hun hart te gaan maken, omdat ik er van overtuigd ben dat dit zorgt voor een verhoging van de frequentie.

Ik deel in mijn werk de opgedane skills van de honderden lessen en workshops die ik als vakdocent gaf en ook de gouden inzichten die ik kreeg als trainer bij een bekend persoonlijk ontwikkelingstraject.  Wat ik ook meeneem zijn de conclusies die 20 jaar spirituele bewustwording mij brachten en integreer ook tradities en inheemse initiaties die ik op het sjamanistische pad kreeg én mag je gebruik maken van de praktische aanpak die 20 jaar ondernemer zijn mij brachten.

In 'Buiten de lijntjes' neem ik je mee op pad, laagdrempelig, leuk en inspirerend, naar jouw kern en terug naar het plezier in creëren en we cultiveren het begrip: WABI SABI; de schoonheid in imperfectie.  We werken twee weken lang (bijna) elke dag, omdat je zo in een 'Creatiemodus' komt en jouw creatieve momentum op gang blijft.

Je krijgt het plezier in maken terug!

Henriette

Voorganger

Dieper dan een creatieve cursus

Angelique Desiree heeft een zeer inspirerende manier van online training geven, veel afwisseling in de opdrachten, ondersteunende filmpjes en het graaft dieper dan een creatieve cursus. Ik heb diverse mooie schatten gevonden!
Zachte kracht leeuwtje

Waarom meedoen aan Buiten de lijntjes?

 • Vooral: omdat het leuk is, daar zijn deelnemers  het unaniem over eens.
 • Een creatieve cursus die jou óók als mens en ziel doet groeien.
 • Laagdrempelige, heldere lessen met een hoog 'trots genererend' gehalte.
 • Je komt creatief én verrassend in beweging.
 • Jouw momentum blijft op gang, door de (bijna) dagelijkse lessen. 
 • In een  gelijkgestemde omgeving jezelf laten inspireren en voeden.
 • Deel je werk en vragen in een online community (inclusief app)
 • Live feedback en delen tijdens Q&A mentorsessies.
 • Je krijgt verrassende opdrachten waar je blij een geïnspireerd van wordt. 
 • Werk op twee lagen: Creatief & persoonlijke groei.
 • Ontdek jouw authentieke stijl terwijl je jezelf beter leert kennen.
 • Dé ideale mix van me-time, plezier, persoonlijke groei en inspiratie.
 • Behoud een jaar lang toegang tot de lessen.
 • Lees hoe anderen het ervaren hebben ↴: 

Ervaringen

Anna
Het heeft me veel plezier gebracht door al die leuke creatieve opdrachten en elke dag een fijn filmpje waarin alles goed en mooi wordt uitgelegd. Alles in deze cursus is met veel aandacht en liefde gedaan. Ook heb ik nog veel meer van mijn perfectionisme losgelaten door de cursus en kan ik een stuk beter creatief zijn met het idee van 'hoe ik het doe is het precies goed'. Met andere woorden: ik kan mijn eigenheid veel beter waarderen. En niet alleen met het creatief bezig zijn, maar ook in andere gebieden van mijn leven.
Henriette
 Ik vond alle onderdelen erg leuk en gaven mij op hun manier telkens een andere energie en prikkel om over na te denken. Ik denk dat het boekje maken mijn hart het meest gestolen heeft omdat het zo verhalend is. en je er zoveel diepgang in kunt brengen als dat jezelf wilt.
Linda
Het is super leuk om in een groep aan de opdrachten te werken. Te zien wat anderen doen en je niet te laten verleiden om de lat super hoog te gaan leggen, want dat is tenslotte het thema. Je kunt er zo diep op ingaan als je zelf de behoefte hebt. Ik heb ook nog leuke nieuwe technieken geleerd. De conclusie is eigenlijk dat ik heel veel lol heb gehad, en dat gun ik iedereen
Gaby
Het heeft mij verbinding met anderen in een creatieve zoektocht gebracht. De herkenning in het perfect willen doen. Tevens de bergen die er rijzen als je vastloopt omdat het voor jouw gevoel toch echt iets moet voorstellen. Gelijkgezinden, er zijn dus nog veeeeel meer vrouwen die tegen dezelfde dingen in het leven aanlopen, perfectionisme, onzekerheid, wel willen maar niet weten hoe te starten. verlangen naar expressie tussen de dagelijkse dingen die ervan je verwacht worden. Tijd voor jezelf nemen!


 Ik vind je een hele fijne "juf". Je legt het duidelijk uit en er is veel ruimte voor vragen. je ben enthousiast en je opdrachten zijn super leuk.

Summerschool: We starten zaterdag 30 juli

Straal

Straal

Jij doet het precies goed

Bloei

Kom tot bloei

Er zit zoveels moois in jou

raak afgestemd

Verbonden

Stem je af op je essentie

Een overzicht van de creatieve lessen

Les 1: Artist's boek deel 1

In de eerste les maken we de start van het scrap artist's book. Een grappig grillig boekje, wat gemaakt is van oude onregelmatige beschilderd verpakkingsmaterialen (De hit van de cursus).
In deze les maken we het bronmateriaal.
+ inzichtgevende bonusles

Les 2: Tekenen aan de andere kant

In deze illustratie les gaan we tekenen op een manier die vol 'wabi sabi' zit. Je KUNT het bijna niet perfect doen en toch wordt het krachtig en prachtig.

+ inzichtgevende bonusles

Les 3: De kracht van zacht

Een les waarin zelfreflectie vermengd wordt met illustratie. De basis is in zwart wit, maar je mag het naar eigen inzicht inkleuren of schilderen.

+ inzichtgevende bonusles

Les 4: Artist's book deel twee

Nu kan het echte werk beginnen! Waar leiden de grillige pagina's van jouw boekje jou naartoe? 

Laat je verrassen en geef je over aan het proces!
+ inzichtgevende bonusles

Les 5: Vreemde vogels

Willekeurige vormen samenvoegen maakt dat je supereigenzinnige vreemde vogels krijgt. Illustreren met papier (en een beetje pen)

+ inzichtgevende bonusles

Les 6: 4x anders

Een van mijn persoonlijke favorietjes: Met een tekening, maak je 4 totaal verschillende beelden. 

Illustratie met inkt als basis.
+ inzichtgevende bonusles

Les 7: Lieve luide leeuwtjes

Ontdek de perfecte eigenschappen van Pandakrijt voor het loslaten van perfectie. Geef je over aan de logge lijnen van dit materiaal en ontdek zo de koddige figuren die dit als resultaat geeft.
+ inzichtgevende bonusles

Les 8: Druppelfiguren

Een druppel op een blad en jij maakt er een verhaal van. 

Illustreren met waterverf.
+ inzichtgevende bonusles

Les 9: Hippe vogels

Door het vermengen van illustratie met collage krijg je wel heel hippe vogels. Alhoewel, als jij hippe krokodillen wil maken, is dat ook prima natuurlijk. Eat your heart out!

+ inzichtgevende bonusles

buitendelijntjes-les-10-i-like-to-move-it-1

Les 10: I like to move it

Hoewel voor sommige mensen animatie als ingewikkeld en moelijk klinkt, laat ik je zien dat het met een fijne gratis app ook heel eenvoudig en vooral errug leuk kan zijn. En hoe gaaf is het om een bewegend filmpje te hebben, wat je helemaal zelf hebt gemaakt!

+ inzichtgevende bonusles

Les 11: Kraft Quote

Jouw credo of lievelingsquote op kraftpapier. 

Illustratie met Gesso, conté en pastelpotlood
+ inzichtgevende bonusles

Les 12: Cheerleading Lions

Om jou te herinneren aan alle fijne lessen, maken we een tastbare reminder in de vorm van een cheerleading Lion, die de spirit van de cursus in zich draagt en jou af en toe een knipoog geeft.
Karton, pandakrijt en conté potlood.
+ inzichtgevende bonusles

Buitendelijntjescursus
€ 399,-
€ 333,-

Buiten de lijntjes - Het creatieve gezamenlijke helingspad.

Als je je NU inschrijft, heb je gegarandeerd een goede invulling voor de rest van jouw zomer. 

Bovendien krijg je een zomerkorting van maar liefst €66,- !!

Deze actie geldt alleen in de maand augustus. Wees er snel bij, want we werken maar met 12 cursisten tegelijkertijd. Zo blijft de interactie overzichtelijk.

En vind je het na de eerste 3 dagen toch niet passend? Dan krijg je je geld terug, zonder vragen!

3 lessen niet goed, geld terug garantie
Wil je even tijd nemen voor jezelf en dat in een creatief proces willen gieten. Lekker bezig zijn met je handen uit je hoofd? Dan is buiten de lijntjes de cursus om te gaan volgen. Afgezien dat je uitgedaagd wordt en toch de zekerheid hebt dat wat je maakt altijd goed is. Maak je een creatieve reis langs verschillende onderwerpen en opdrachten die heel dicht bij je staan zonder dat het zwaar wordt. Je wordt perfect begeleidt en daarnaast heb je ook nog de steun van je medecursisten. Gewoon omdat je het waard bent!!!
Gaby

- Veelgestelde vragen -


Hoe ziet het traject eruit? 

We starten  met een gezamenlijke Zoom (er wordt een opname gedeeld in de community), waarin ik een en ander uitleg en de eerste les en het traject toelicht.
Je krijgt twee weken lang elke dag (behalve zondag) een mail met daarin een link naar een creatieve videoles.Ervaring leert dat er vaak nog iets langer nodig is voor het proces, dus de afrondende zoom is na 3 weken, zo heb je nog wat speling, terwijl je toch het momentum op gang houdt. 

Vanaf het startmoment krijg je dagelijks een les aangereikt, (behalve op zondagen), tot alle twaalf de lessen zijn gegeven. 


Het traject bestaat uit drie lagen: 
1: De creatieve lessen-laag 2: De bonus verdiepingslaag, die bestaat uit inzichten3: De tools en heling-laag waarin ik je tal van technieken, meditaties en visualisaties aanreik, waarmee je jezelf kunt helen op diverse lagen. 
Op de zaterdagen zijn er uitgebreide Q&A sessies van 1 uur, waar we ook werk van elkaar bekijken en op woensdagen ben ik er een half uur voor concrete vragen. Ik zal dagelijks in de (Huddle) community aanwezig zijn om feedback en antwoord te geven. 

Hoeveel tijd ben ik er aan kwijt?

De creatieve lessen zijn bewust gevarieerd in intensiteit, afhankelijk van jouw werkstijl (en mate van perfectionisme ;-) ) ben je er gemiddeld 0,5 -1 uur per dag aan kwijt. Sommige opdrachten kunnen in een kwartier klaar zijn, anderen vergen wat meer tijd.  Je mag er ook voor kiezen om in een rustiger tempo te gaan, je hebt drie maanden  toegang. 
De bonus verdiepingslaag zijn meestal filmpjes van 3-10 minuten, als je ze effectief in wilt zetten, dan is het aan te raden om de reflectievragen te beantwoorden. 
De tools en healing laag zijn oefeningen die 3-10 minuten duren. Je kunt deze zovaak doen als nodig is. 

Welke technieken komen aan bod? 

Er wordt geknipt, geplakt, getekend, geschilderd, gewreven, boekgebonden, geanimeerd, collage gemaakt, gedoezeld en nog veel meer. 

Hoe lang heb ik toegang tot de lessen? 

De lessen staan 3 maanden lang voor je klaar. 

Je krijgt een digitaal werkboek voor elke laag. Zo heb je een werkbeschrijving van de creatieve lessen, een werkboek voor de reflectievragen die je achteraf nog eens kunt nalezen en je hebt een toolbox die je er altijd bij kunt pakken als je weer even in de kramp schiet of jezelf wil onderhouden. 

Wat als ik het nou toch niet leuk vind? 

Als je bij de derde  sessie bent en het blijkt toch niets voor jou, geef het dan aan, dan krijg je je geld terug. Je hebt dan geen toegang meer tot de lessen en community.

Hoe zit dat met die community?

Iedereen die meedoet krijgt toegang tot de community, dit is dé plek om je proces en je resultaten te delen en uit te wisselen over inhoud, techniek en inspiratie. Ik ben er dagelijks, behalve op zondagen even te vinden voor korte feedback. Diepere thema's neem ik mee naar de Q&A's


Hoe zit dat met die ZOOMcalls?

Op zaterdagen om 10:00 hebben we creatieve zooms en op woensdagvonden om 19.30 hebben we thematische bijeenkomsten waar ik dingen toelicht en waar we elkaar ook beter leren kennen en inzicht krijgen in elkaars proces. Hier kunnen allerhande vragen gesteld worden. Stel ze alvast in de community, zodat ik jouw vraag en beeld klaar kan zetten. 

Van alle zooms komen opnames, die (alleen) in de Community worden gedeeld. 

We hebben ook nog een afsluitende zoom, waarin we terugblikken en nog even een ere ronde langs de werken maken.

Heck yes! Ik ben klaar voor ongeremd creëren!